En kall, krispig, god, smakrik youghurtsås som jag kärat ned mig i totalt. Lika perfekt att göra "tunn" och hälla över lite krossad hackad isbergssallad som att blanda tjockare och servera till klyftisar och grillat eller bara som du brukar använda tzatsiki. Otroligt gott och fräscht. Jag toppar gärna med lite extra färsk lime.

En väldigt fräsch sås att ha nu när sommaren smyger sig på, att dippa grönsaker i eller domla!

Raita

Ingredienser:

  • 0,5 st gurka
  • 3 dl grekiskyoughurt / Alpro go on
  • 0, 5 dl färsk mynta, hackad / 2 msk fryst hackad mynta
  • 0,5 msk fryst koriander / 0,25 dl hackad färsk
  • 0,5 tsk spiskummin / gharam masala
  • salt och peppar eftersmak
  • eventuellt en nypa chilipulver

Tillvägagångssätt:

Riv gurkan på den grövre sidan av rivjärnet, salta något och krama/pressa sedan med händerna ut så stor mängd vätska du kan ur gurkan.

Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar, men tänk på att smakerna kommer att växa fram mer när den står och drar sig.

Låt gärna stå i kylen 30 min eller mer innan servering, men det går också finfint att äta den direkt


Kategorier / Sök recept