En vegansk saftig, god och enkel sockerkaksbotten med äpplen i. Det är väl oslagbart?

Jag använder för de mesta ett grundregel för sockerkaka, bara för att jag älskar det. Därför presenterar jag mitt egna favoritrecept på sockerkaka här.

Till en 24 cm form eller en ca 18-20 cm för en högre kaka.

Ingredienser:

  • 1dl kikärtsspad
  • 3 dl steviaströ (eller 50% riktigt socker eller 100% riktigt beroende på önskemål. Funkar lika bra oavsett).
  • 75g margarin
  • 1 dl iKaffet / växtmjölk
  • 2 msk Vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • Frukt till kakan i detta fall: 2 äpplen, 1 tsk kanel och 2 MSK socker

Tillvägagångssätt

Börja med att sätta ugnen på 200°C och smöra och bröa sedan en form till kakan.

Smält smöret och blanda i växtmjölken.

I en ren bunke, blanda steviaströ/strösocker och kikärtsspadet (eller tre alternativa ägg om inte baljväxter funkar). Vispa fluffigt med elvisp och tillsätt sedan övriga ingredienser. Vispa långsamt samman med elvisp, eller ännu hellre, vänd samman smeten med en slickepott.

Häll upp smeten i formen och skala, skär och kanel & sockervänd äppelskivorna innan du trycker ned dom i smeten i formen.


Toppa gärna med lite hyvlat margarin och sätt sedan i mitten av ugnen i 30-40 minuter beroende på tjocklek på formen.

Ät, njut, gråt av glädje. Det är beroendeframkallande.

Äppelkaka med kikärsspad
Kategorier / Sök recept