Här kommer ett rykande färskt recept på en saffranssockerkaka i långpanna!

Väldigt god, enkel att slänga ihop och doftar ljuvligt!

Saffranssockerkaka i långpanna

Ingredienser:

  • 1 paket saffran
  • 50g rumsvarmt smör
  • 3 ägg / 1,5 dl aqua faba
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk (med fördel vegetabilisk)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • smör till att smöra formen
  • ströbröd till formen

Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 200° C


Ta fram en bunke och vispa (med elvisp) ägg, saffran och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och rör samman (vispa inte).

Rör smeten tills den är klumpfri. Smöra och bröa en långpanna (ca 18*24 cm eller liknande).

Bre ut smeten i långpannan och placera formen i mitten av ugnen i 20 minuter, känn med en sticka på kakan för att se om den är klar.

får du inte med någon smet upp är kakan färdig, om den är lös och stickan blir blöt bör den stå inne en stund till!


Ta ut kakan ut ugnen, pudra med florsocker , skär i biter och servera!

Kategorier / Sök recept