På efterfrågan! Här kommer en riktigt god och enkel pastarätt. Funkar väldigt bra att värma upp i efterhand också! Matlådornas matlåda.
Till ca 4 portioner:
Ingredienser:
- Pasta enligt anvisningar. Gärna bredare och brons-valsad.
- 0,5 burk soltorkade strimlade tomater i olja (eller vanliga utan olja)
- 2 vitlöksklyftor (stora)
- 1 stor gullök
- 2 dl creme fraich
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk tomatpurée
- 1 msk hackad färsk basilika eller 1 tsk fryst /torkad basilika
- 1 msk Brynt scharlottenlöksfond (bästa fonden)
- Margarin eller olja att steka i ca 10-25 g
- Svartpeppar & salt
- Ev mozarella eller fetaost att toppa rätten med
Tillvägagångssätt:
Koka pastan enligt anvisningarna. Under tiden - ta fram en mellanstor stekpanna med höga kanter.
Hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp stekpannan till medelhög värme och tillsätt margarin eller olja efter önskad mängd (mer = fetare, mindre =snålare) och häll i lökarna.
Stek löken tills den är gyllene, tillsätt soltorkade tomater och tomatpurée. Rör om och tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra på låg värme ca 5 minuter.
Tillsätt ca 0,5 dl av pastavattnet i såsen, rör om kraftigt. Häll av vattnet från pastan och servera. OM du har möjlighet kan du med fördel toppa pastan med färsk basilika och ost.