Här kommer ett recept på Amerikanska pannkakor som vi mer än gärna använder oss av här hemma. I originalreceptet är det ett ägg per 4 portioner men det går finfint att utesluta detta och ersätta med antingen 3 msk kikärtsspad, 1 "no egg egg" eller att bara trycka till med lite mer mjöl så att du får en mer fast smet och låta den svälla i ca 20 minuter innan stekning.

Nedan kommer receptet!

Amerikanska Pannkakor Vego / Vegan

15-35 minuter – 2-3 portioner

Ingredienser:

  •     3 dl Vegansk youhurt (gärna så TJOCK som möjligt. iFraich funkar finfint – syra reagerar bättre med bakpulver och bikarbonatet.)
  •      2 msk flytande margarin
  •      2 tsk bakpulver
  •      1 tsk bikarbonat
  •      0,5 tsk salt
  •      0,5 msk strösocker (kan uteslutas)
  •      Ev. 1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
  •      2,5-3 dl vetemjöl
  •      Flytande margarin till stekning

 

  •     Ljus sirap till servering
  •     Ev. chokladsås för den glade.
  •     Går utmärkt att blanda i blåbär/bär/banan vid stekning.  

Tillvägagångssätt

Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke, se till så att allt blandas väl. Tillsätt sedan vätskan. Rör samman till en trögt flytande medelfast konsistens.

Om sojabaserad yoghurt behövs oftast enbart 2,5 dl mjöl, om havre/annat behövs ofta närmare 3 pga bindningsmöjligheterna. Låt gärna svälla 10-15 minuter för din egen skull då det förenklar stekningen.

Hetta upp en panna till medelhög värme, tillsätt rätt rejält med margarin och klicka i en 24 cm diameter ut ca 3 klockar med smet a ca 0,5 dl stycket. För att få extra fluffuga pannkakor krävs en ganska tjock smethög, för tunnare men fluffiga kan du ”bre” ut smeten lite. Låt steka tills det börjar skaps bubblor på ovansidan av pannkakan eller tills du ser att halva tjockleken är genomstekt, vänd och stek ungefär lika länge på andra sidan. Ca 3-4 minuter per sida. Servera direkt med valfri topping och NJUT! 

Amerikanska Pannkakor Vego / Vegan
Amerikanska Pannkakor Vego / Vegan
Kategorier / Sök recept