Här bjuds det på en av mina favoriter, som inte är en julrätt och inte heller kanske det självklara valet. Istället för att göra en chilli på högrev som koar länge har jag här valt att nvända hälsans köks veganska strimlor. och hiten är slående. Riktigt gott, bra textur, saftigt, enkelt och gott.

Receptet ser ni nedan, men snälla gör er egen variant också, för den egna touchen med "den där smaken som nog passar bra" är alltid den bästa!

Ca 2-4 portioner beroende på mängden tillbehör

Ingredienser:

  • 1 paket vegostrimlor ifrån Hälsans kök ELLER 600 g mixade bönor tetrapack
  • 1 solo vitlök / 3 stora klyftor vitlök
  • 1 bananscharlottenlök
  • 2 rödlökar
  • 1 cm ingefära
  • 1 paket tacokrydda
  • 0,5-1 dl chilisås (Heinz) eller tomatsås
  • 2 -3 dl rödvin / öl beroende på önskan
  • 1 korianderrot (kan uteslutas)
  • 5 skivor inlagd jalapeno
  • 2 msk brynt scharlottenlöksfond
  • svartpeppar, salt, chiliflakes eller annat efter smak
  • olja att steka i


Tillvägagångssätt:

Börja med att hetta upp olja i en kastrull

hacka lökarna, skala korianderroten och ingefäran i småbitar och stek på medelhög värme tills löken är brynt.

Tillsätt all vätska, svartpeppar, jalapeno, tacosås, chilisås och låt koka upp i ca 5 minuter på låg värme.

Häll ned den frysta eller tinade förpackningen med hälsans köks strimlor eller bönor och låt tina och värmas upp tillsammans.

Värm på låg värme under lock i ca 10 minuter. smaka av, krydda ev. mer och servera sedan med önskade tillbehör.


Mina rekommenderade tillbehör:

koriander, rödlök, picklad rödlök, tacosås, riven ost, nachos, tortillabitar, rostade kikärtor och guacamole.

En riktigt god kombination!


Vegansk chilli cin carne
Kategorier / Sök recept