Veganska chokladbollskakor

Ingredienser ca 20-30 kakor:

  • 150g veganskt margarin
  • 2dl havregryn
  • 1,5dl vetemjöl
  • 2 dl socker (jag tog 1 dl + 1 dl steviaströ)
  • 0,5 dl kako
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 MSK kikärtsspad

Toppa med

  • Kokosflingor
  • Pärlsocker
  • Hackade hasselnötter

Tillvägagångssätt


Sätt ugnen på 175°C

Blanda samman alla ingredienser förutom toppingen i en bunke till en mjuk och smidig kakdeg. Använd två teskedar till att skopa upp bollar och antingen rulla med händerna eller baka ihop lite med teskedar.

Placera varje boll med ca 7 cm mellanrum på en plåt täckt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter och låt sedan svalna på plåten. Toppa direkt efter ugnen med kokos eller Annan topping.

Låt svalna ordentligt. Är dom för mjuka kan du med fördel låta dom stå i rumstemperatur och torka ut några timmar för att blir lättare att få upp.

I give you, en seg, fantastiskt god kaka! 😍😍

Kategorier / Sök recept