Här kommer ett slående enkelt och smaskigt recept på kladdkaka utan ägg!

Veganskt, snabbt, kladdigt som sig bör och självfallet gott, GOTT GOTT!! :D

Ingredienser:

  • 125g margarin / 1,5 dl flytande margarin
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk ikaffet / matlagningsgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • Valfritt 1 dl kikärtsspad (för att den mer skall likna en icke vegovariant)

Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 175°C

Börja med att smälta margarinet och röra samman med sockret. Vänd ned övriga ingredienser och blanda samman med en träslev eller slickepott (allt går men jag upplever det som enklast)

Blanda till en jämn smet och smörj en springform på 24cm med margarin. Häll i smeten och bred ut jämnt om det behövs.

Placera i mitten av ugnen och låt grädda i 17 minuter. Kakan skall se relativt kladdig ut och men ha fått en hårdare yta. Låt svalna och ställ gärna kallt. Servera med fördel till vaniljglass eller vispad grädde och bär.

Njut! :D

Kladdkaka utan ägg
Kategorier / Sök recept