En snabb och smidig soppa som gjordes på fryst hackad grönkål. Gott och simpelt. Nästan ovanligt simpelt för att vara mig. Prova!

ps. basen i receptet går att använda till ALLA typer av grönsaks och rotgruktssoppor. Byt bara ut grönkålen för en god och enkel soppa.

Till ca 4 personer - Tillagningstid ca 10-15 min

Ingredienser:

  • ca 100g fryst hackad grönkål / 100 g färsk (du kan hacka stjälkarna i också)
  • 1 stor gullök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ca 15 varv svartpeppar i kvar annars lite på känn
  • 1 buljongtärning
  • 8 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde / vispgrädde
  • olja till fräsning

Tillvägagångssätt:

Börja med att tina grönkålen något eller att hacka den fint om du har färsk. Det gör INGET om grönkålen är lite vissen och gul det går finfint ändå.

Hacka gullöken och vitlöken grovt.

Häll ca 1,2 msk olja i en kastrull som rymmer minst 1,5 liter och sätt på medelhög värme.

Tillsätt lökarna och grönkålen samt svartpeppar. Låt fräsa tills löken är gyllene.

Tillsätt vattnet och buljontärningen och låt koka upp under omrörning ca 3-5 minuter.

Mixa med stavmixer eller matberedare till slät / medelgrov beroende på önskemål och tillsätt sedan matlagningsgrädden.

Låt sjuda ca 3-5 minuter

Servera gärna med rostade brödsmulor eller cristini. Toppa med fördel med lite ifraich eller smetana för en ännu matigare måltid.

Njut!

Enkel grönkålssoppa
Kategorier / Sök recept