Här kommer ett recpe tmed utgångspunkt ifrån Frida Bakars fantastiska recept på brownies. Sucker som jag är vill jag alltid ha vanilj i dock! NEdan följer min veganska variant på kakorna :D MAGISKT goda och sega.
Till ca 15 10-15 cm stora kakor
Ingredienser:
- 200g vegansk mörk choklad
- 125g veganskt margarin
- 1,5 dl mörkt farinsocker
- 2 dl strödocker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 vego ägg (1 ägg = 3 msk kikärtsspad)
- 3 dl vetemjöl
- en nypa salt
- 3 msk kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- flingsalt att toppa med
Tillvägagångssätt:
Ta fram tre plåtar och täck med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta margarin och choklad tillsammans i en kastrull på låg värme, så att inte chokladen bränns vid. Ställ åt sidan för att svalna.
Blanda samman alla sockertyper och "äggen" och vispa poröst med elvisp i fem minuter. Tillsätt alla övriga torra ingredienser och rör om.
Avsluta med att röra ned choklad och margarinblandningen med övriga ingredienser. Blanda väl.
Placera ut degen i ce 15 lika stora klickar på plåtarna. ca 5 st per plåt med mycket avstånd mellan. Du kan forma en ca 4 cm i dm stor boll eller klicka ut ungefär motsvarande på varje papper.
Placera i mitten av ugnen i ca 9 minuter (8 blir kladdigt och ev inte klart fasta, 10 min riskerar att minska kladdet)
Toppa med lite flingsalt och servera!