Min absoluta favorit, någonsin kommer här. En soppa som är väldigt budgetvänlig, värmande och enkel att göra. den går även effektivt att frysa in och ta fram när det helst önskas.

ca 2 portioner

Ingredienser:

  • ca 1 dl hackade trattkantareller, förvällda eller 0,5 dl torkade som du krossar
  • 2 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 10 rosepepparkorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl mjölk / vatten
  • 1 msk soja
  • 0,5-1 dl portvin / madeiravin / fylligt rödvin
  • 1 msk scharlottenlöksfond / 1 finhackad charlottenlök

Tillvägagångssätt:

Börja med att krossa eller hacka din svamp. Ta fram en kastrull som rymmer ca 1,5-2 liter och sätt på medelhög värme. Tillsätt margarin/ smör och stek svampen lätt , om du inte har scharlottenlöksfond tillsätt här hackad lök för brynnig.

Tillsätt vetemjölet och blanda med svampen, det är okej att det blir mosigt och geggigt. Sänk plattan om det ser ut som att det börjar brännas. Tillsätt vätskorna, inklusive soja. Pressa ned vitlöken, krossa rosepepparkornen och tillsätt till soppan. Låt puttra lätt i 10 minuter och servera sedan.

Reglera själv smakbalansen med soja, fond, vin och vitlöken. Servera gärna rykande het tillsammans med vitlöksbröd.

Jägmästarsoppa
Kategorier / Sök recept