Ibland snubblar man över extra goda kakor, tillexempel denna goda banankaka på riktigt mogna bananer.

Banankaka

Ingredienser

2 ägg / 6 msk aquafaba

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

100 g flytande margarin / 75g fast

3 dl vetemjöl

1 tsk malen kanel

0,25 dl brölk


Tillvägagångssätt

Sätt ungen på 175 grader och smöra samt bröa en önskad form för kakan. 

Vispa ägg och socker och vaniljsocker poröst

Smält smöret / ta margarin och blanda med vätskan

Mosa bananen och blanda samman med sockret och äggen.

Rör samman alla torra ingredienser och blanda snabbt ned både vätskan och de torra ingredienserna med bananröran.

Stjälp över smeten i formen och placera i nedre delen av ungen ca 55-65 minuter tills kakan är torr inuti (kolla med potstissticka).


Stjälp ur formen och servea ljummen. 

Kategorier / Sök recept