Det här kan vara det godaste bakverk jag ätit på länge , därför måste det testas även av er. Det tog mig 2 år att göra den ifrån att jag såg bilder på det för första gången. Men nu kommer jag aldrig att sluta.

Semmelkladdkaka 2.0

Ingredienser

Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en ca 24cm stor springform.


  • 1 dl aqua faba (bönspad)
  • 1, 25 dl flytsmör eller 100g fast
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl strösocker
  • 125 g (isch) riven mandelmassa
  • 1 nypa salt
  • Skivade mandelflarn ca 70g
  • Ströbröd
  • Vispgrädde ca 2 dl
  • Florsocker ca 0,25 dl


Tillvägagångssätt

Blanda samman allt förutom mandelflarnen och ströbrödet i en bunke.

Smörj och bröa en form. Häll därefter över smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 27 min på 175 grader.

Låt svalna och bli kall i kylen så att den blir precis sådär seg som man vill ha den.


Rosta mandelflarn och vispa grädde till. Toppa med florsocker ovanpå. Servera tillsammans och njut.

Kategorier / Sök recept